Go to Top

Parterapi

Eksempler på problemer i et parforhold:

Par med små børn

Når den første forelskelse har lagt sig, og der kommer børn, bliver pludselig mange ting der ændret. Der bliver meget mindre tid til at pleje parforholdet, og parret kommer måske længere og længere væk fra hinanden. Dagligdagen bliver et arbejdsfællesskab med småskænderier, hvor man ikke føler sig forstået, overset, frem for et kærligt parforhold. Der er ikke mere tid til at dyrke sex, og berøringerne bliver sjældnere og sjældnere. Finder man endelig en lejlighed vågner børnene, eller man er bare alt for træt. Dagene går uden kærlighed og omsorg for hinanden – hvordan finder man det igen? Hvordan bliver der plads til den enkelte og hinanden i en hektisk hverdag?

Par som har været sammen i flere år, og hvor børnene er blevet større Pludselig skal parret til at være sammen igen. Børnene er fløjet eller er ved at flyve fra reden. Nu er der pludselig tid til at være sammen, men nu kan de ikke finde ud af det. Det bliver til skænderier, man føler sig misforstået af partneren. Man føler ikke rigtig, man har noget at give hinanden. Man begynder at kigge efter andre muligheder og tænker, at det ville være skønnere at være foruden partneren – gnisten er væk.

Hvordan får man den igen?

Typiske problemer i et parforhold:

– Kommunikationsproblemer – man føler sig misforstået og ikke hørt Man tror man ved, hvad den anden tænker uden at spørge om det er rigtigt.

– Man forestiller sig, hvad den anden har lyst til eller ikke har lyst til Skænderier og frustrationer

– Manglende sexlyst/sex

– Ubehag ved berøring

– At være kærester er fuldstændigt glemt

– Jalousi

Terapi

Når et par kommer til mig for at få hjælp, er det fordi parret stadig har lyst til at være sammen og give deres forhold en chance. Det er et godt udgangspunkt, og også et meget vigtigt udgangspunkt for at kunne hjælpe.

Hvert eneste parforhold er forskelligt, og problemerne er selvfølgelig også forskellige, Derfor tager vi udgangspunkt i netop jeres problem. I vil få redskaber til at kunne løse jeres problemer og komme videre.

Begge parter i parforholdet har sin egen ”bagage” med sig fra tidligere. Nogle af de ting partneren gør, rammer ind i det man har med sig fra tidligere.

I vil få kendskab til jeres forskelligheder og vil få en indsigt i hinanden, som gør at I vil lære hinanden bedre at kende, og dermed kan forstå de ting, der sker imellem jer. I vil lære at mærke jeres egne behov, og adskille jer fra partneren, så i hver især bliver mere tilfredse i parforholdet.

I vil få redskaber til at kommunikere, som gør, at hver især bliver tilfreds og føler sig set.